Політика
Подобається

Щойно! Підозра у злочині одразу трьох правоохоронців. Розслідування справ Майдану тривають

20/01/2022
Щойно! Підозра у злочині одразу трьох правоохоронців. Розслідування справ Майдану тривають

Розслідування Майдану: ДБР  повідомляє про підозри

Державне бюро розслідувань вручило підозри колишньому слідчому, прокурору та чинному судді одного з райсудів Києва. 
Їх підозрюють у вчинені злочинів під час Революції Гідності. 

“Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013–2014 роках, Державного бюро розслідувань 17 січня 2022 року повідомили про підозру: колишньому слідчому СВ Деснянського райуправління ГУМВС України у м. Києві, колишньому старшому прокурору відділу прокуратури м. Києва, який нині здійснює адвокатську діяльність, чинній судді одного з районних судів м. Києва”, – ідеться у повідомленні.


За свідченням ДБР,  колишній слідчий Деснянського райуправління міліції Києва склав протокол про затримання учасника акцій протесту за нібито участь у масових заворушеннях, не маючи на це жодних законних підстав. Це сталось 18 лютого 2014 року. 

Відтак це обвинувачення погодив колишній старший прокурор відділу прокуратури Києва, після чого звернувся до слідчого судді з клопотанням про взятття обвинувачуваного під варту. Суд виніс обмежувальний захід  та незаконно надав протестувальнику домашнє ув'язнення. Рішення ухвалив вищезгаданий суддя. 

Діяли співучасники злочинів з метою незаконного перешкоджання акціям протестів, які відбувались у м. Києві на підтримку Революції Гідності. Дії підозрюваних, кожного у своїй частині, кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28, ст. 340 КК України, – йдеться у повідомленні ДБР.

Відомо, що досудове розслідування триває.


                         



Коментарі