Без категорії
Подобається

Вже цього тижня! Лінію розмежування відвідають міністри з ЄС

15/01/2022
Вже цього тижня! Лінію розмежування відвідають міністри з ЄС

Україну відвідають глави МЗС Франції та Німеччини. 

На прес-конфернції з віце-президентом Європейської комісії, що відбулась після неформальної зустрічі глав МЗС, міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан оголосив про свої наміри відвідати Україну.  Також цю ініцативу підтримала міністриня закордонних справ Німеччини Анналена Бербек. 

Приїзд глав МЗС планується сімнадцятого січня. Відомо, що ціллю візиту політиків є візит до Києва задля пожвавлення роботи нормандського формату, а також забезпечення дотримання Мінських угод. Також глави МЗС планують здійснити спільний франко-німецький візит до лінії розмежування. 

 Бербек приїде до Києва, а наступного дня вона завітає до Москви. Її приїзд до Києва планувався уже певний час з нагоди 30-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

За даними прес-центру міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба (міністр МЗС України) попередньо   визначив шість тем, на яких буде зосереджено роботу іноземних дипломатичних установ України у 2022 році. Серед головних викликів: зміцнення обороноздатності держави, розвиток Кримської платформи та зміцнення відносин із ключовими партнерами.


                         



Коментарі