Політика
Подобається

Терміново! Нова агресія – Росія повинна утриматись. Країни занепокоєні – заяви країн НАТО

30/11/2021
Терміново! Нова агресія – Росія повинна утриматись. Країни занепокоєні – заяви країн НАТО

29 листопада, перед засіданням міністрів закордонних справ країн-членів НАТО у Ризі, пролунали відповідні заяви від Сполучених Штатів Америки, Великої Британії і Німеччини  щодо утримування Росії від ситуації на українському кордоні.

Росії доведеться заплатити високу ціну, якщо вона знову застосує силу проти незалежності нації, України, - сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг, про це повідомляє Reuters.
 
За словами генерального секретаря, Захід вже показав, що зможе застосувати фінансові, економічні та політичні санкції проти Москви.

Зазначимо, що держсекретар США Ентоні Блінкен висловив тривогу у зв'язку з незвичним переміщенням російських військ і через усе більшою мірою войовничу риторику Москви. Він зазначив, що протягом найближчих днів будуть  проведені тісні консультації з союзниками і партнерами НАТО з приводу того, чи існують інші кроки, які треба вжити Альянсу для зміцнення спільної оборони, стійкості і воєнного потенціалу. При цьому Велика Британія і Німеччина як країни-члени НАТО підтримали попередження Блінкена.

Будь-які загострювальні дії стануть великим занепокоєнням для Сполучених Штатів… і будь-яка активізація агресії призведе до серйозних наслідків, – заявив Блінкен.

Також свою думку висловила  міністр закордонних справ Британії Елізабет Трасс заявивши, що її країна виступить разом з дружніми демократіями проти лиховісної діяльності Росії.

Будь-які дії Росії для підриву свободи і демократії наших партнерів… стануть стратегічною помилкою, – повідомила Трасс.


                         



Коментарі