Політика
Подобається

5 хвилин тому! Бутусов спекулює: Зеленський мститься. Кінець правління президента! Війна Зеленського проти журналістів розпочалась!

30/11/2021
5 хвилин тому! Бутусов спекулює: Зеленський мститься. Кінець правління президента! Війна Зеленського проти журналістів розпочалась!

Відео Юрія Бутусова спричинило неабиякий резонанс серед верхів політичного ряду не лише нашої країни. На ролику журналіст стріляє з гаубиці зі словами: "По російських окупантах – вогонь". 

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження через відео, яке виклав на своїй сторінці Юрій Бутусов. Такий крок зі сторони Української влади вважають наступом на свободу слова і помстою Володимира Зеленського особисто Бутусову.

Власне, журналісти і політики висловили через це шквал критики на українську владу. Водночас дехто вважає таку подію нічим іншим як кінцем правління чинного президента. Війна Зеленського проти журналістів розпочалась.

Державне бюро розслідувань пояснило причини, за якими відкрито кримінальне провадження. Вважається, що "оприлюднення подібних матеріалів завдає шкоду інформаційній безпеці української держави та дозволяє представникам держави-агресора поширювати тиск на Україну". Про це говорять, власне, представники держ бюро.

Історія тягнеться ще з 26 листопада. Під час пресмарафону між Володимиром Зеленським та Юрієм Бутусовим відбулась перепалка. Вже після виходу з приміщення конференції, журналіст заявив, що президенту варто "дати по морді". А вже наступного дня Бутусов виклав свій ролик у соцмережах.  

Як і Бутусов, так і його прихильники вважають, що Зеленський відверто мститься за все, що відбувалось під час пресмарафону. Журналіст вважає, що його переслідують "неугодність" та професійну діяльність.

Бутусов однозначно спекулює у своїх висловах, оскільки державне бюро розслідувань не порушувало справу проти нього. Справу було відкрито за фактом означеним у публікації журналіста. А це таки різні речі. 

ДБР має дізнатись, де і коли стріляв Бутусов, а також хто дозволив цивільному гатити з гаубиці. Скоріш за все, відповідальність понесе не він сам, а військові керівники. Тож говорити про переслідування журналіста тут не зовсім коректно. 

До речі, далеко не все, що відбувається під патріотичними гаслами, несе користь політиці України. Відео Бутусова – це ніщо інше як свідома провокація журналіста заради хайпу, спричинена хвилею зацікавленостей пресконференцією президента Зеленського. 

Це відео стане причиною смерті, в переносному так і в прямому сенсах, українських воєнних кореспондентів. Їх просто вбиватимуть, пояснюючи це тим, що репортери насправді їздять не працювати журналістами, а воювати і займатись спекуляціями.

Реальний факт – журналіст стріляв із забороненої у Мінську зброї. Відмовкам про навчальння на полігоні тепер ніхто не віритиме. Ситуація сприймається як реальні бойові дії в зоні ООС.


                         



Коментарі