Без категорії
Подобається

Новий уряд Німеччини! Кулеба заявив про стосунки з Україною! Дещо змінить назавжди!

25/11/2021
Новий уряд Німеччини! Кулеба заявив про стосунки з Україною! Дещо змінить назавжди!

Після 16 років на посаді канцлера Німеччини Ангела Меркель іде у відставку. Її місце займе соціал-демократ Олаф Шольц. У Києві ж не очікують ніяких істотних змін у стосунках між Україною та Німеччиною.

Дмитро Кулеба заявив, що Німеччина буде підтримувати територіальну цілісність України і надалі. Щодо коаліційної угоди німецького уряду, то очільник МЗС зазначив про підтримку проєвропейських прагнень України у цьому документі. Це стало можливим завдяки спільній праці Міністерства закордонних справ з німецькими партнерами.

Також Кулеба відзначив чітку позицію щодо ситуації України з Росією, "чітке формулюваня щодо Москви". Проте, на думку міністра, існують певні моменти стосовно "Північного Потоку-2", що вимагають уточнення.

"Але ми розуміємо, що коаліційна угода – це завжди певний компроміс. І далі працюватимемо з німецькими партнерами, з новим урядом Німеччини по "Північному потоку-2" – зазначив Кулеба.

Дмитро Кулеба запевнив, що позитивно ставиться до підтримки українсько-німецьких відносин і готовий співпрацювати з будь-яким очільником німецького уряду.

"Якщо це буде Анналена Бербок, я з нею вже мав контакт. Ми спілкувалися ще у її статусі кандидатки на посаду канцлера до виборів" – повідомив міністр.

Окрім цього Кулеба підсумував, що планує знову порушити питання постачання зброї Україні Німеччиною.

"Немає жодних правових, політичних чи моральних обмежень для цього. Будемо спілкуватися з новим німецьким урядом" – заявив він.

 

 


                         



Коментарі