Без категорії
1

Загрозу російської агресії в Україні треба сприймати дуже серйозно! Дональд Туск “діятиме активно” в українському напрямку вже найближчим часом!

25/11/2021
Загрозу російської агресії в Україні треба сприймати дуже серйозно! Дональд Туск “діятиме активно” в українському напрямку вже найближчим часом!

Експрезидент Євроради Дональд Туск під час пресконференції у Варшаві заявив про необхідність говорити про загроза вторгнення Росії не через призму міграції, а в контексті безпеки в Україні.

"Я б не говорив у контексті міграції. В останні роки сотні тисяч українців опинилися в Польщі, але, скоріше, не з політичних, а з економічних причин. Це не викликає якоїсь напруги, емоцій чи негативних наслідків (у Польщі – ред.). Натомість є питання безпеки", – зазначив політик.

Туск повідомив про намір  "діяти активно" в українському напрямку вже найближчим часом. Утім, як саме, не уточнив.

"Загрозу російської агресії в Україні треба сприймати дуже серйозно", – наголосив експрезидент Євроради.

У Польщі зараз може перебувати 1,5 млн українців. З них близько 300 тис. станом на кінець вересня мали посвідки на тимчасове чи постійне проживання у цій країні.

Нагадаємо, що Російська Федерація сконцентрувала на кордоні з Україною майже 100 тисяч військовослужбовців, про що минулого тижня заявив президент Володимир Зеленський. 

Зазначимо, що Україна вже давно опрацьовує різні сценарії розвитку подій, у разі нападу РФ, щоб бути готовою до кожного з них. Українська влада продовжує нарощувати військовий потенціал, розвиток армії. Підготовка до ймовірної ескалації повинна зберігатися, допоки Росія не відмовиться від агресивних дій та не повернеться до правового поля міждержавних відносин.

Орім цього, США поділилися з європейськими союзниками розвідувальними даними, зокрема мапами, які показують нарощування російських військ і артилерії для підготовки до швидкого, широкомаштабного прориву до України.


                         



Коментарі