Політика
Подобається

Нардеп Ольга Савченко буде працювати на Ахметова! ЗМІ викрили несподівані деталі

06/10/2021
Нардеп Ольга Савченко буде працювати на Ахметова! ЗМІ викрили несподівані деталі

Народний депутат Ольга Савченко, член фракції "Слуга народу" і заступник голови комітету ВР з питань регламенту і депутатської етики, може виявитися членом нової неформальної групи, яку формують в парламенті структури олігарха Ріната Ахметова. Про це повідомляє видання Апостроф

Разом з колегою по фракції, нардепом Артемом Культенко, а також ще кількома народними обранцями вони вирішили піти на співпрацю з опонентами влади і стати основою для внутрішнього розколу фракції, — пишуть журналісти видання. 

Відзначається, що Савченко пройшла в парламент під №66 у списку "Слуг народу", її попереднє місце роботи — фізособа-підприємець. У біографічних довідках їй приписують участь в міжнародних судових процесах, пов'язаних із захистом політв'язнів, в арбітражних справах, в супроводі іноземних інвестицій в Україні. 

В її декларації — близько 20 млн грн готівкою, квартира в Києві, будинок без ділянки в селі Гора, автомобіль Toyota C-HR 2018 року і колекція ювелірних виробів. За два роки роботи в парламенті Савченко всього 2 рази виступала з трибуни і 3 рази з місця. 

Причому всі п'ять виступів припали на 2019 рік, три з них стосувалися процедурних питань, — передає Апостроф. Повідомляється, що після того, як Ольга Савченко перестала бути главою полтавського обласного осередку "слуг народу", вона довго перебувала без роботи. 

Народний депутат Артем Культенко, запропонував Савченко взяти участь в проєкті по створенню внутрішньої опозиційної групи в "Слугу народу", яка буде поступово розвалювати фракцію зсередини, провокуючи дрібні і великі чвари, "зливаючи" ЗМІ внутрішні протиріччя, компромат на колег. 

Як вказується в матеріалі, мета такої діяльності — створити атмосферу недовіри і внутрішніх сумнівів, щоб депутати почали підозрювати один одного в підривній діяльності. "Бенефіціаром" цієї роботи нібито повинні стати Ринат Ахметов і його оточення, максимально зацікавлені в дискредитації діяльності нинішньої влади і особисто президента Володимира Зеленського. Згодом вони нібито збираються скористатися "смутою" всередині фракції для лобіювання вигідних для себе дій або бездіяльності парламенту.


                         



Коментарі