Технології
4

Незаконні будівництва Ірпеня: як невелике лісове містечко поступово перетворюється у «кам’яні джунглі»

17/08/2021
Незаконні будівництва Ірпеня: як невелике лісове містечко поступово перетворюється у «кам’яні джунглі»

Незаконні будівництва Ірпеня: як невелике лісове містечко поступово перетворюється у «кам'яні джунглі»

Ірпінь — населений пункт, який зовсім недавно належав до числа найзатишніших містечок Київської області і залишався популярною курортною зоною, що користується величезною популярністю серед жителів мегаполісу. В його межах знаходилася величезна кількість місць для активного відпочинку і зелених зон, що забезпечувало чисте повітря і робило це містечко «легенями столиці».

З приходом нової влади, увесь Ірпінський регіон зазнав значних змін: різко зменшилася кількість рекреаційних зон, а на території почала з'являтися безліч нових житлових комплексів. У зв'язку з активним процвітанням корупції у сфері будівництва та стрімкими темпами зведення висоток, рівень комфорту життя в цьому містечку почав різко падати. До помітного погіршення ситуації привела постійна вирубка лісів, яка здійснюється за рекордно короткі терміни.

Чим загрожує корупція в будівництві та чому вона процвітає?

За даними з відкритих джерел в інтернеті, в період з 2014 по 2020 рік в Ірпені реалізували близько 1,5 млн квадратних метрів житла, а в населений пункт переїхало 70000 нових жителів. Забудова Ірпеня проводиться такими темпами, що транспортна інфраструктура просто не витримує сильного навантаження на неї: на дорогах в ранковий і вечірній час пік регулярно утворюються затори, тому люди змушені виїжджати на роботу набагато раніше. Подивитися новобудови Ірпеня та оцінити завантаженість доріг біля них ви можете за посиланням: nerukhomi.ua/novostrojki-g-irpen, де знаходяться як успішно реалізовані проекти, так і ЖК з замороженим будівництвом.

Корупція в будівельній сфері спонукає активний продаж чорнозему з заплави річки Ірпінь. Це призводить до того, що в місцях, де знятий ґрунт, територія почала заболочуватися, а екології регіону було завдано значної шкоди. За словами журналістів, зайнявся цим проектом у 2017 році один з депутатів Ірпінської міської ради. Дана ситуація супроводжувалася моментальною відповіддю вчених-екологів.

Часто незаконне будівництво в Ірпені тимчасово зупиняється місцевими жителями, які регулярно влаштовують мітинги, вимагаючи притягнути до відповідальності місцевих депутатів. Люди намагаються врятувати місто, зупинити передачу міської землі під незаконну забудову і домогтися справедливості.


                         



Коментарі