Політика
Подобається

Мокан розповів, чи буде ефективною Кримська платформа

28/07/2021
Мокан розповів, чи буде ефективною Кримська платформа

Народний депутат Василь Мокан в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, чи буде ефективною Кримська платформа, оскільки світові лідери на неї не приїдуть.

Василь Мокан зазначив, що Кримська платформа буде ефективною, незважаючи на те, що світові лідери відмовились на неї їхати.

“Якщо ми проаналізуємо, що було зроблено за попередні 3-4 роки до того, як ця ідея виникла, то ми побачимо, що окрім несистемних або небагатослівних заяв, де згадувався Крим, в принципі нічого не відбувалося… Якоїсь конкретної платформи, як би рухалось кримське питання, не було”, – сказав Мокан.

За його словами, причиною є те, що навіть у Мінських угодах про Крим мова не йде. Також не вийшло включити питання Криму у порядок денний Тристоронньої контактної групи.

“Сама ініціатива створення кримської платформи — я вважаю, дуже правильна. І дуже необхідна на даному етапі. Другий момент, це те, що буде представлено декілька десятків країн у різних іпостасях. Хтось буде, наприклад, на рівні президентів. Як мінімум, дві країни пообіцяли, що їхні глави держав будуть присутні. Хтось буде присутній на рівні очільників МЗС. Хтось на рівні послів”, – додав Василь Мокан.

Він зазначив, що присутність великої кількості країн — це вже велике досягнення у напрямку деокупації Криму.

Також він додав, що важливими є напрацювання Верховної Ради щодо Криму, зокрема закон про корінні народи та пакет законопроєктів, що скасовують вільну економічну зону в Криму.


                         



Коментарі