Головні Новини
Подобається

Нам пообіцяли вихід з кризи

28/06/2021
Нам пообіцяли вихід з кризи

Українська економіка почала відновлення після майже півторарічної кризи, викликаного пандемією COVID-19. Про це на прес-брифінгу заявив заступник глави НБУ Дмитро Сологуб.

 

За його словами, криза минула банківську систему України.

"Аналізуючи показники діяльності банківської системи з точки зору фінансової стабільності, ми бачимо, що економіка виходить з 16-місячного кризи. І, якщо подивитися на звіт з фінансової стабільності, можна побачити, що для банківської системи криза, по суті, так і не розпочався . Хоча було багато побоювань, враховуючи поведінку банківської системи під час минулих криз. Зараз ситуація цілком нормальна ",

– сказав Сологуб.

Він запевнив, що ситуація "цілком нормальна і банківська система працює". За словами Сологуба, кризу вдалося подолати завдяки проведеним реформам в 2015-2016 роках.

"У цьому році ми відновлюємо стрес-тестування банків для того, щоб гарантувати стабільність фінансової системи, яка буде надійною запорукою економічного зростання в країні",

– додав Сологуб.

У НБУ також повідомили, що стабілізації і економічного відновлення сприяє сприятлива кон'юнктура для українських товарів на зовнішніх ринках і посилення росту внутрішнього попиту.


                         



Коментарі