Головні Новини
1

Кабмін висунув інвесторам ультиматум

28/06/2021
Кабмін висунув інвесторам ультиматум

Кабінет міністрів затвердив вимоги до інвесторів, які мають намір використовувати механізм інвестнянь при реалізації інвестиційних проектів зі значними інвестиціями. Про це повідомляє прес-служба уряду.

 

Для використання механізму інвестнянь інвестор повинен відповідати встановленим показникам достатності власного капіталу, достатності чистого операційного грошового потоку, і мати доступ до джерел фінансування для покриття значних інвестицій.

Також в прийнятому урядовій постанові передбачено вимоги до фінансової стійкості, рентабельності та ліквідності заявника, і вимоги до суб'єктів аудиторської діяльності та надійності банку заявника.

Уряд також затвердив порядок взаємодії Офісу по залученню і підтримці інвестицій (UkraineInvest) з держорганами і органами місцевого самоврядування з питань, пов'язаних з підготовкою і реалізацією проектів зі значними інвестиціями.

Згідно з проектом постанови, обласні держадміністрації повинні подавати в офіс раз на півроку або на вимогу інформацію про потенційних інвесторів, зацікавлених в реалізації проектів зі значними інвестиціями, а також дані про земельні ділянки, які можуть бути задіяні під такі проекти.

У січні 2020 року президент Володимир Зеленський в Давосі представив програму для інвесторів, яка включає "податкові канікули" для них і персональних помічників від держави – investment nanny. У липні Офіс президента представив законопроект про інвестиційні нянь. У грудні його прийняла Верховна Рада, а в лютому 2021 року підписав президент Зеленський.
26 травня 2021 року голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія очолив наглядову раду держустанови "Офіс по залученню і підтримці інвестицій UkraineInvest.

 


                         



Коментарі