Без категорії
Подобається

Помер український блогер і військовий парамедик

21/06/2021
Помер український блогер і військовий парамедик

Помер відомий блогер і волонтер Святослав Волков (Носов).

Нещодавно він лікувався від важкої форми коронавірусу та його наслідків у лікарні.

"Сьогодні якийсь жахливо трагічний день. Щойно стало відомо, що з нами більше немає Святослава Носова, який відомий більшості, як Горький Лук. Ти пішов в кращий зі світів, друже. Мені буде тебе сильно не вистачати", – повідомив у суботу у Facebook колишній нардеп Борислав Береза.

 Святослав Волков відомий своїм блогом «Живий журнал», який він заснував після війни. У ньому він висміював політику Росії щодо України. Він також брав участь у волонтерському русі й був передовим військовим лікарем. Деякі російські видання звинувачували публікації Волкова в російській фобії.

"Вчора українська література та добровольчо-волонтерський рух втратив одного з найяскравіших діячів. Хронічні хвороби, пережиті стреси, дуже важко перенесений коронавірус та ПТСР зробили своє", – прокоментував смерть блогера у Facebook фотограф та заступник голови "Карась Галереї" Олександр Заклецький.

"Він писав блискучі тексти, що прочитувалися на одному диханні. Він заглядав у саму безодню русского міра та аналізував всі явища цього агресивного хворого створіння безжально препаруючи його своїм словом, як гострим скальпелем", – додає він.

Святослав Волков народився в Києві, освічений мовознавець і викладач російської мови. Він працював на різних роботах,  був керівником компанії. Також відомий як військовий фельдшер. Свій перший блог Носов створив у 2014 році. Блогер іронічно засуджував негативний виступ "Русского мира". Ведеться у "відомчому" форматі, де Горький Виглядає як професор, а читачі – як студенти.


                         



Коментарі