Головні Новини
Подобається

Тільки що! Новий удар по олігархам! Зеленський попереджав-закон вже в Раді!

20/05/2021
Тільки що! Новий удар по олігархам! Зеленський попереджав-закон вже в Раді!

Українська влада ухвалить закон щодо боротьби з олігархами, проте великому бізнесу буде наданий час перехідного періоду, щоб реорганізувати свою роботу, не підпасти під визначення "олігарх" та не втратити більшу частку своїх активів.

 

Про це під час пресконференції розповів президент України Володимир Зеленський, пообіцявши, що "глухого куту" для олігархів не буде, повідомляє Comments.Ua.

Називати прізвища олігархів Зеленський відмовився, пославшись на дані, які надає йому Рада національної безпеки та оборони України, та зазначивши, що нікого не боїться.

 

Наголосив, що саме він став ініціатором закону про боротьбу з олігархами в Україні.

"Цього закону досі немає, тому що ми детально підходимо до кожної норми цього закону. Закон, в принципі, готовий, написаний. Він на 100% готовий, але ми вважаємо, що є декілька деталей. Я думаю, що він з’явиться наступного тижня", — сказав президент.

Голова держави також акцентував на головному змісті та філософії законопроєкту щодо боротьби з олігархами.

 "Ми не хочемо вбити великий бізнес, але ми точно вбиваємо поняття, зміст і вплив олігархічної системи в нашій країні. Впливу на ЗМІ не буде. Впливу на політику не буде. Впливу на чиновників не може бути. Але якщо це буде, ці люди отримають квиток під назвою "олігарх". Вони з’являться в спеціальному реєстрі, і тоді цей великий бізнес може втратити велику частину активів, які у нього знаходяться закордоном", — розповів Зеленський.

 

Закон дозволить позбавляти великий бізнес активів закордоном не завдяки санкціям в Україні, а "завдяки з’явленню такого поняття на законодавчому рівні як "олігарх", пояснив глава держави.

"Ніхто нікого не вбиває. Усі хочуть, щоб великий бізнес залишався, був великими платниками податків, щоб вони могли розвивати бізнес та збільшувати кількість робочих місць. Це моя філософія та достатньо жорстка позиція", — підсумував президент України.

 

Відповідаючи на запитання, кінця якої епохи за час свого президентства Зеленський домігся після своїх передвиборчих обіцянок, він сказав:

"Не пам’ятаю, чи була на бігбордах епоха Медведчука. Я думаю, що це частина програми суспільства, а не програми президента України. Я вважаю, що ця епоха закінчується".

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.
 


                         



Коментарі