Головні Новини
Подобається

Терміново! 14 червня-гучна подія для України. Скоро все вирішиться.

09/05/2021
Терміново! 14 червня-гучна подія для України. Скоро все вирішиться.

В Офісі президента повідомили, що саміт НАТО пройде без участі України, але тему України обов'язково обговорять.

Саміт НАТО, який відбудеться 14 червня в Брюсселі, пройде без участі представників України, як країни-партнера. Але, в порядку денному є питання можливого отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ).

"Інтерфакс-Україна" з посиланням на коментар заступника голови Офісу президента України Ігоря Жовкви повідомило, що НАТО вирішило провести саміт без участі країн-партнерів Альянсу, до яких відноситься й Україна. 

"Нинішній саміт НАТО 14 червня буде проведено без участі країн-партнерів Альянсу, до яких відноситься і Україна. У цьому саміті візьмуть участь тільки країни – члени. Головним для нас є змістовне наповнення саміту. Тут ми можемо бути впевненими, що тема України буде обов'язково обговорена ", – заявив Жовква.

 

Він підкреслив, що найближчі партнери НАТО, а саме США, Канада, Німеччина, Франція і Польща запевнили, що українська тематика на саміті НАТО буде обо'язково обговорена . Жовква додав, що рішення саміту, в тому числі по Україні, будуть зафіксовані в загальному підсумковому документі.

"Робота над таким документом триває. Ми продовжуємо переговори з нашими партнерами, щоб забезпечити врахування інтересів України в підсумковому рішенні Альянсу", – сказав він.


                         



Коментарі