Без категорії
Подобається

Підвищення зарплат! Депутат втратили страх – Зеленський не дозволить

27/12/2019
Підвищення зарплат! Депутат втратили страх – Зеленський не дозволить

Розмір зарплати депутата Верховної Ради повинен бути значно вище, заявив в коментарі журналу НВ голова депутатської групи Довіра Олег Кулініч.

На його думку, заробітна плата нардепа повинна співвідноситися з трьома речами: депутатськими функціями, суспільно-політичною діяльністю і з можливими корупційними ризиками, пов’язаними з цією посадою.

«Водночас потрібно пов’язувати розмір зарплати народного депутата з розміром мінімальної зарплати в країні. <…> Особливо з огляду на те, що значна кількість депутатів прийшли до Верховної Ради з бізнесу або ж маючи досвід роботи в топ-менеджменті великих компаній, мають заощадження, отримують дивіденди», — додав Кулініч.

Раніше очільник парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія заявив, що зарплата депутатів Верховної Ради повинна становити від 70 до 100 тисяч гривень, якщо суспільство має більш високі очікування від нардепів, ніж раніше.

Сам голова фракції СН назвав себе «небідною людиною» і повідомив, що може собі дозволити не думати про зарплату. За словами Арахамії, він витрачає її на благодійність.


                         



Коментарі