Економіка України
Подобається

Простіше розлучитись ніж звільнитись! Гончарук зробив термінову заяву. Поставив крапку

07/10/2019
Простіше розлучитись ніж звільнитись! Гончарук зробив термінову заяву. Поставив крапку

В першу чергу, за словами прем'єр-міністра, буде змінена процедура звільнення працівників

Члени парламенту мають намір внести суттєві зміни до Трудового кодексу України. Він повинен буде замінити нинішній КЗпП, "вік" якого незабаром досягне 50-ти років. Про це йдеться у сюжеті випуску новин "Сьогодні".

В профільному комітеті Верховної Ради журналістам повідомили, що зміни будуть внесені в наступні закони: "Про оплату праці", "Про відпустки" та "Про охорону праці".

"Кардинально новою стане і процедура звільнення працівників. Трудові відносини повинні бути повністю змінені. Зараз взяти людину на роботу – те ж саме, що її усиновити, так як простіше розлучитися, ніж когось звільнити", – коментує зміни  прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Гончарук акцентує увагу саме на затяжній і дуже складній процедурі звільнення співробітників. Вона, за його словами, буде змінена в першу чергу. Зараз звільнити працівника можна тільки після винесення двох і більше доган, причому, правильно оформлених. Цієї норми, каже чиновник, дотримується мало роботодавців, тому й програють суди, залишаючись зобов'язаними не тільки поновити працівника на роботі, але і виплатити йому зарплату за вимушені прогули.


                         



Коментарі