Головні Новини
Подобається

Як поєднуються естетика та надійність в спорудах із соснового брусу

03/10/2019
Як поєднуються естетика та надійність в спорудах із соснового брусу

Суцільний оциліндрований брус – це універсальний будівельний матеріал, який практично не має недоліків.

По суті, оциліндрований брус являє собою однакові за довжиною та діаметром колоди, що оброблені на спеціальних станках. Головною особливістю цього будівельного матеріалу є спосіб його виготовлення, а саме – мінімізація ручної обробки.

Будівлі, зведені із суцільного оциліндрованого брусу вирізняються своєю неповторністю, відмінними експлуатаційними властивостями та надійністю.

Компанія «ДеревоДім» будує споруди з брусу, що не проходить примусової сушки. Сировиною, що служить для виготовлення колоди є сосна. Регіон походження деревини – Львівська область, де розташовані основні виробничі потужності фірми.

Спеціалісти компанії «ДеревоДім» виготовляють оциліндрований брус діаметром 200 мм, 240 мм, 300 мм.

Для будівництва житлових приміщень доречно використовувати брус діаметром не менше як 200 мм.

А якщо належним чином здійснити утеплення в таких будівлях, то в них досить комфортно перебувати і в зимову пору року.

Брус товщиною 240мм є оптимальним рішенням для житлових будинків із круглорічним проживанням, ресторанів та готелів.

В Україні для зведення зрубів найчастіше використовується деревина сосни, смереки (ялини) та ще рідше, ялиці. Фахівці компанії «ДеревоДім» принципово будують виключно із сосни. ЇЇ деревина володіє відмінними фізикотехнічними властивостями.

Найбільш суттєвими перевагами сосни у порівнянні з іншими видами деревини є наступні:

1. Густина. Деревина сосни має досить високий рівень густини, що в середньому становить – 520кг/м3.

2. Сосна має особливо виражену та яскраву текстуру деревини. По мірі висихання, брус набуває яскраво – жовтий або оранжевий колір.

3. Щільність. Деревина сосни є найбільш щільною у порівнянні з іншими різновидами хвойних дерев. За рахунок цього, її стіни найменше втягують вологу, менше підвладні процесам загнивання, враження грибками та комахами.

4. Висока міцність та водночас м’якість. Деревина сосни характеризується відмінними показниками міцності та ударної в'язкості. Соснові балки здатні витримати значні навантаження, без зміни геометричних параметрів.

5. Стійкість до тріщиноутворення. Деревина сосни значно менше піддається цим процесам за рахунок своєї щільності та вмісту смол. Її тріщини не є надто глибокими та не розкриваються надто широко.

6. Стовбур сосни – прямий з невеликою кількістю випадаючих сучків овальної форми.

7. Легкість в обробці на виробництві та будівельному майданчику, добре обробляється різальним інструментом за рахунок природньої м’якості та невеликої кількості випадаючих сучків.

8. Незначна усадка.

9. Демократична та доступна вартість.

10. Високий рівень смолистості, що виключає процеси руйнування деревини.

11. Хороша теплоізоляція та низька теплопровідність. Це означає, що будинок з дерев’яного брусу буде теплим взимку та прохолодним влітку. Для цегляних будинків таких показників досить складно досягти; а для сосни – це природна властивість.

Компанія "ДеревоДім" володіє повним циклом виробництва дерев'яних пиломатеріалів, що дозволяє гарантувати максимальну якість продукції.

Поняття якісного дерев’яного брусу для будинку включає в себе наступні складові:

1. Здорова деревина – означає, що деревина, яка використовується для будівництва, не повинна містити ознак цвилі, загнивання, синяви, трухлявини чи враження шкідниками. Необхідно використовувати сировину лише з екологічно чистих областей.

2. Правильна геометрія – усі колоди повинні мати однаковий діаметр, глибину посадочного місця, ширину та глибину компенсаційного прорізу. Така точність виготовлення дерев’янного брусу та його маркування прискорює монтаж «коробки» будинку.

3. Індивідуальний підхід до виготовлення кожного дерев’янного брусу.

Для кожної заготовки в індивідуальному порядку визначається розміщення серцевини відносно центру колоди, підбирається положення компенсаційного пазу та посадочного місця.

4. Належний біозахист.

Одразу після виготовлення колод, брус просочується у спеціальних ваннах з антисептиками. Така процедура дозволяє уникнути посиніння деревини в процесі транспортування, зберігання та монтажу.

5. Оптимальна вологість. Деревина є особливим будівельним матеріалом. У кожної породи свої показники рівня вологості. На момент будівництва оциліндрований брус має вологість 21-24% і не проходить примусової сушки в камері.

Також важливо звертати увагу на сезонність рубки. Вважається, що кращим за показниками вологості є той ліс, що заготовлювався в зимову пору року. Взимку в дереві сповільнюється утворення та рух соків, тому брус характеризується мінімальною вологістю, знижується рівень крохмалю, за рахунок чого брус менше схильний до гниття. В холодну пору на дереві не має ніяких комах та шкідників.

Але разом з тим, як свідчить практика вирішальним чинником, що впливає на якість, довговічність та експлуатаційні характеристики зрубу є не сезон вирубки лісу, а правильне складування та зберігання, технологія виробництва та будівництва.

Обрати правильний дерев’яний брус для будинку – це завдання не просте, але досить реальне.

По – перше, оптимальним матеріалом для житлового будівництва є сосна.

По – друге, варто обирати здорову деревину. А найкраще – матеріал, що заготовлений в зимовий час.

Серед інших будівельних матеріалів саме оциліндрований брус володіє приємною кольоровою гамою. Тому, дерев’яні будинки, які виконані зі зрубу мають всі переваги природної та натуральної деревини в повній мірі.

Таке житло відрізняється високим рівнем комфортності та доступною вартістю – дізнатися більше можна тут: https://derevodim.com.ua/price .

Оциліндрований брус надає будівлі особливої краси. По всьому світі такі будинки користуються особливою популярністю та вважаються найбільш екологічними та престижними.

Спеціалісти компанії «ДеревоДім» мають значний досвід в сфері зведення дерев’яних будинків з оциліндрованого брусу.

На сайті компанії є широкий вибір проектів з брусу, включаючи дерев’яні будинки, лазні, альтанки, садові меблі та інші дерев’яні конструкції з брусу.


                         



Коментарі