Головні Новини
Подобається

Курити чи не курити: В Україні знову піднімають ціни на сигарети

24/02/2019
Курити чи не курити: В Україні знову піднімають ціни на сигарети

Україну чекає планове підвищення акцизів на тютюнові вироби. В результаті таких змін в найближчі роки пачка сигарет коштуватиме мінімум 100 гривень.

Генеральний директор Директорату громадського здоров'я МОЗ України Андрій Скіпальський вважає, що через таке підвищення цін мільйони українців позбудуться шкідливої ​​звички.

«Навіть підвищення ціни на 5-6 гривень в 2019 році продовжить зниження споживання сигарет, відповідно, буде позитивний ефект для всього населення України, переважно курців», – зазначив Скіпальський.

Скіпальський підкреслив, що підвищення акцизів є найдієвішим способом боротьби з курінням.

«Є міжнародна формула, що підвищення ціни на цигарки на 10% призводить до зниження споживання сигарет на 2-5% в залежності від бідності чи багатства країни. У минулому році у нас в середньому зросли акцизи на 30%. Ціну підвищили вище рівня акцизів. В середньому ціна на сигарети виросла на 24% при рівні інфляції в 9,8%. Тобто в чистому вигляді – на 14%. І ми маємо падіння продажів і вживання на рівні 17%. При цьому надходження до державного бюджету зросли на 10%», – пояснив Скіпальський.

У МОЗ уточнили, що кількість курців серед українців постійно зменшується.


                         



Коментарі