Головні Новини
Подобається

“Перевірити, оцінити і написати скаргу”: В Україні запустили мобільний додаток для регулювання комуналки

23/02/2019
“Перевірити, оцінити і написати скаргу”: В Україні запустили мобільний додаток для регулювання комуналки

В Україні було створено і викладено у відкритий доступ для скачування додаток «Енергетика-онлайн», який дозволяє визначити достовірність цифр в платіжках і оформити скаргу в разі зловживань з боку постачальників комунальних послуг.

Про це повідомила глава Національної комісії, що здійснює державне регулювання енергетики і ринку послуг Оксана Кривенко на своїй сторінці в Facebook.

Вона уточнила, що в додатку також зберігається оновлювана автоматично довідка про діючі тарифи та механізм для перерахунку спожитих послуг по платіжці.

Глава НКРЕКУ підкреслила, що додаток поки працює по природному газу і електроенергії.

 «Кожен користувач програми має шанс встановити, чи справедливо йому виставили платіжку і подати скаргу в разі її недостовірності. Для цього треба вибрати сферу – газ або електроенергія, вказати категорію споживання, порахувати розмір пільг. Якщо розмір платіжки не збігається з розрахунковим значенням – подати скаргу », – заявила Кривенко.

За словами головуючого регулятора, подібні програми дозволяють зробити ринок КП-послуг більш конкурентоспроможним, оскільки Нацкомісія буде реагувати на скарги та оперативно штрафувати обленерго і газзбути за несправедливі донарахування населенню. Також Кривенко зазначила, що тепер «українці будуть активно залучені в процес регулювання тарифів ЖКГ».

«Регулятор відкриває мобільний сервіс, де споживач зможе не тільки дізнатися інформацію про тарифи, а й оперативно направити скаргу і оцінити якість обслуговування», – написала вона.


                         



Коментарі