Головні Новини
Подобається

Пенсії в Україні перерахують: кому з пенсіонерів додадуть 1000 гривень

23/02/2019
Пенсії в Україні перерахують: кому з пенсіонерів додадуть 1000 гривень

Віце-прем'єр України Павло Розенко анонсував фіксований в процентному співвідношенні до виплат перерахунок пенсій.

Про це розповів віце-прем'єр Павло Розенко.

В Україні прийняли проект про перерахунок виплат окремим категоріям пенсіонерів. Тим, чия пенсія становила понад 5 тисяч гривень в рамках закону «Про загальнообов'язкове пенсійне страхування» до виплат ще додадуть зверху тисячу гривень.

План до виконання настане вже на початку березня, підвищувати виплати будуть за новою розробленою формулою, яка враховує коефіцієнт інфляції та зростання зарплат за попередні роки в Україні. Таку заяву зробив віце-прем'єр-міністр України, повідомляє урядовий портал.

Павло Розенко зазначив, що на даний момент на рахунках Пенсійного фонду України достатньо грошей і засобів, щоб здійснити перерахунок пенсій.

Також, прем'єр обрадував і тих у кого пенсії нижче мінімальної (1497 гривень), так як виплати пенсіонерам будуть підвищені до рівня «мінімалки», а за умов перерахунку вони, можливо, виростуть ще більше. Він зазначив, що такі виплати за віком, в Україні, отримують близько двох мільйонів чоловік, тому держава гарантує їм мінімальну пенсію. Різницю ж обіцяють компенсувати за рахунок коштів бюджету.

Раніше віце-прем'єр розповів про те, чому ж держава раніше не здійснювала перерахунок пенсій. З 2012 року діяв закон про «зрівняльну» систему пенсій, коли громадяни з мінімальним стажем роботи могли отримувати таку ж пенсію, як і особи, які працювали і сплачували внески в пенсійний фонд більше 20 років. Саме цю ситуацію намагаються вирішити держава за допомогою «осучаснення» пенсій. Першу частину проекту провели ще в 2017 році, а ще одна планується на березень 2019.

З 1 березня 2019 роки знову буде проведена переіндексація пенсій. Пенсії будуть підвищені щодо коефіцієнта, що враховує зростання інфляції і середніх зарплат по країні. За підрахунками, такий коефіцієнт дорівнюватиме 1,174, що означає зростання пенсій в середньому на 17%.


                         



Коментарі