Економіка України
Подобається

Майже кінець: Порошенко підрахував скільки заплатили “євробляхери”

19/02/2019
Майже кінець: Порошенко підрахував скільки заплатили “євробляхери”

Скільки заплатили "евробляхери" за розмитнення авто: Порошенко підрахував.

Власники автомобілів на Єврономер вже заплатили в бюджет України 11,3 млрд грн. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час візиту в Івано-Франківську область.

"Знаєте, скільки станом на 16:33 У держскарбницю надійшло грошей? Нагадую – заплановано 1 млрд грн. За фактом – 11,38 млрд грн", – сказав Порошенко.

Раніше в Міністерстві фінансів України повідомили, що надходження до бюджету від розмитнення "евроблях" вже перевищили річний план. З початку 2019 року в держскарбницю надійшло 4,9 млрд гривень. 11,38 млрд – це сума, що надійшла до бюджету з початку дії закону про легалізацію авто на Єврономер – 25 листопада 2018 року.

Порошенко також нагадав, що ці кошти перераховуються до Пенсійного фонду – для індексації пенсій, яка запланована на 1 березня 2019 року.

Нагадаємо, 22 лютого 2019 року закінчується термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього часу власники таких автомобілів будуть платити акцизний податок за повною ставкою.


                         



Коментарі