Економіка України
Подобається

Українців вперше покарають за булінг у школах: суд виніс рішення

13/02/2019
Українців вперше покарають за булінг у школах: суд виніс рішення

В Україні вперше покарають за булінг у школі: суд виніс рішення.

Бориспільський районний суд Київської області виніс перше в історії України рішення у справі про булінг (цькування) у школі. Про це розповіла відома артистка та народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Оксана Білозір на  сторінці у Facebook.

«11 лютого 2019 року оприлюднено рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області, який вперше в історії України виніс рішення у справі про булінг: встановлено винну особу та накладено штраф на її батьків, за вчинення протиправних дій до своїх ровесників в навчальному закладі», – повідомила Білозір.

У Борисполі одна із школярок опублікувала в соцмережі Instagram непристойні фото своєї ровесниці, тим самим завдавши шкоди психічному здоров’ю потерпілої. Суд встановив особу, яка вчинила психологічне та сексуальне насильство із застосуванням засобів електронних комунікацій. Проте, зважаючи на те, що особа неповнолітня, то покарання понесли її батьки. Вони мають сплатити потерпілій штраф у розмірі 850 грн.

По даному закону про протидію булінгу (моральне або фізичне насильство) у школах,  вчинення булінгу тягне за собою штраф від 850 грн до 1700 грн або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин. За повторне цькування або булінг групою осіб штраф становитиме вже від 1700 до 3400 грн.

Також, за булінг можуть покарати і педагогів, які замовчують про випадки насильства серед дітей. За це їм також загрожують штрафні санкції.

Зазначимо, Україна входить у першу десятку європейських країн за рівнем поширеності булінгу (цькування) серед школярів. З цією проблемою у колі однолітків в Україні стикалися близько 67% школярів.


                         



Коментарі