Економіка України
Подобається

В банках подешевшав євро і завмер долар: свіжий курс валют на сьогодні

08/02/2019
В банках подешевшав євро і завмер долар: свіжий курс валют на сьогодні

В Україні долар в банках залишився на рівні нижче психологічної позначки – 26,85 грн/$, а європейська валюта трохи подешевшала – до 31 грн/€.

Про це йдеться в даних фінансових установ. При цьому Національний банк України встановив такі курси основних іноземних валют до гривні:

1 долар США – 26,96 грн;

1 євро – 30,59 грн;

В українських банках долар торгується в середньому за 27,20 – 27,80 грн, а євро – 30,40 – 31,70 грн.

Таким чином, в порівнянні з вчорашніми значеннями, курс долара практично не змінився після падіння на 26 копійок. При цьому за тиждень – з 1 лютого – долар подешевшав на 78 копійок. Таким чином офіційний курс долара в Україні втримався нижче психологічної позначки в 27 гривень. Долар не опускався в ціні так низько з 9 серпня 2018 року.

Курс євро впав на 13 копійок після зниження на 37. Євровалюта тримається нижче психологічної позначки в 31 гривню.

Зазначимо, що 7 лютого набув чинності закон "Про валюту і валютні операції", що передбачає введення в дію понад 20 послаблень на валютному ринку. Зокрема, він передбачає збільшення терміну здійснення розрахунків за експортно-імпортними контрактами, скасування валютного нагляду за даними операціями, вільне використання рахунків юридичних осіб за кордоном (крім операцій з переказу коштів з країни), впровадження системи е-лімітів замість індивідуальних ліцензій на валютні операції для фіз – і юросіб.


                         



Коментарі