Економіка України
Подобається

Нові правила: що зміниться у видачі пенсій вже з березня

02/02/2019
Нові правила: що зміниться у видачі пенсій вже з березня

З 1 березня всі громадяни країни, які знаходяться на заслуженому відпочинку, отримають підвищені пенсії.

Саме з березня наступного року почнуть діяти нові правила осучаснення пенсій.  Для забезпечення індексації пенсії щороку проводиться перерахунок раніше призначених пенсій шляхом збільшення показання середньої заробітної плати.

Відзначається, що раніше пенсії в Україні збільшували лише на відсоток від прожиткового мінімуму, проте вже з березня їх будуть перераховувати за новою формулою.

Ті громадяни, які отримували високу зарплату, відповідно, отримають більшу надбавку, а українці з мінімальною пенсією будуть розраховувати на підвищення виплат до розміру прожиткового мінімуму.

Якщо, наприклад, людина вийшла на пенсію в цьому році, і у нього 35 років трудового стажу, а зарплата була трохи менше 8000 гривень, він буде отримувати пенсію в розмірі 1,8 тисячі гривень.

Також, варто нагадати, що в Україні з 2019 року стали діяти нові пенсійні правила.  Тепер у формулі розрахунку пенсії замість зарплати за останні два роки будуть використовувати показник за три роки.

Крім того, Кабінет міністрів України затвердив бюджет Пенсійного фонду з урахуванням підвищення виплат українським пенсіонерам.


                         



Коментарі