Економіка України
Подобається

Було прийнято рішення про новий законопроект щодо залізничного транспорту

31/01/2019
Було прийнято рішення про новий законопроект щодо залізничного транспорту

Документ передбачає створення незалежного регулюючого органу та комісії, відповідальної за тарифи на ж / д транспорті.

Група з 39 депутатів внесла в парламент новий законопроект "Про залізничний транспорт України" (№9512).

Як написав на своїй сторінці в Facebook голова транспортного комітету Верховної Ради народний депутат Ярослав Дубневич (фракція БПП), зазначений законопроект дозволить підвищити ефективність роботи залізничного транспорту у відповідності з європейськими стандартами.

Новий документ демонополізує ринок тяги на залізниці, сприятиме запровадженню вільного ціноутворення на конкурентному ринку і збереженню державного регулювання цін на послуги інфраструктури, а також забезпечить недискримінаційний доступ до інфраструктури загального користування.

За словами Дубневича, законопроект також передбачає створення незалежного регулюючого органу та комісії, відповідальної за тарифи на ж / д транспорті і забезпечить інтеграцію української залізниці в європейську транспортну мережу.

Попередній законопроект "Про залізничний транспорт України" (№7316), який передбачав допуск приватної тяги на шляху "Укрзалізниці" Верховна Рада відхилила 18 жовтня 2018 року.  Тоді за прийняття документа за основу проголосувало 202 народних депутата при 226 необхідних.

Напонім про те, що в листопаді 2018 року президент України Петро Порошенко доручив голові правління "Укрзалізниці" Євгену Кравцову підготувати законопроект про запуск приватної тяги в країні.


                         



Коментарі