Махінації
Подобається

Нацбанк розповів про збитки від шахрайства з платіжними картками

30/01/2019
Нацбанк розповів про збитки від шахрайства з платіжними картками

У Національному банку України під час тематичного прес-брифінгу оприлюднили дані щодо рівня збитків від шахрайських операцій з платіжними картками.

Про це повідомила прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.


Заступник начальника управління роздрібних платежів департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Владислав Дикий розповів, що у 2018 році найбільша кількість шахрайських операцій з платіжними картками стосувалася таких, що проводилися у мережі Інтернет та стосувалася методів соціальної інженерії, коли зловмисники втиралися у довіру до тримачів карток з метою отримати у них персональні дані, реквізити платіжних карток або спонукають власників рахунків до здійснення переказу коштів на користь шахраїв.

Загалом у першому півріччі 2018 році на один мільйон гривень видаткових операцій з використанням платіжних карток лише 64 гривні припадало на незаконні операції. За підсумками 2017 року ця сума становила 77 гривень, у 2016 році – майже 110 гривень, – розповів Владислав Дикий.

Водночас він наголосив, що найбезпечнішим способом використання платіжних карток на сьогодні є розрахунки у торговельній мережі.

Владислав Дикий також зауважив, що користувачі платіжних карток повинні бути обережними та не розголошувати особисту інформацію та реквізити платіжних карток, такі як: термін її дії, код CVС2/CVV2, PIN-код до картки, логіни та паролі для входу у веб-банкінг, а також одноразові паролі для проведення додаткової автентифікації.


                         



Коментарі