Головні Новини
Подобається

Протягом року “Укрзалізниця” планує підвищити тарифи декілька разів

16/01/2019
Протягом року “Укрзалізниця” планує підвищити тарифи декілька разів

ПАТ "Укрзалізниця" протягом нинішнього 2019 року має намір декілька разів підвищити тарифи на пасажирські перевезення, а також на перевезення вантажів.

Про це йдеться у проекті фінансового плану компанії.

Так, згідно з проектом фінплану компанії, у 2019 році "Укрзалізниця" планує отримати понад 109 млрд гривень чистого доходу. Це може виявитися майже на 28% більше, ніж компанія очікувала отримати за підсумками 2018 року.

Левову частку цих коштів – понад 89 млрд гривень – "Укрзалізниця" планує заробити за рахунок перевезення вантажів. Отримати таку суму в компанії мають намір, у тому числі, за рахунок подорожчання вартості послуг.

Так, упродовж поточного року пропонується чотири рази підвищувати тарифи на перевезення вантажів із урахуванням зростання цін на промислову продукцію в 2018 році (індекс цін виробників промпродукції). Зокрема, з 1 лютого на 16,6%, з 1 квітня – на 2,5%, з 1 липня – на 5% і з 1 жовтня – на 7,5%.

Планується, що доходи від перевезення пасажирів складуть меншу суму – близько 10,3 млрд гривень. Але "Укрзалізниця" розраховує на зростання вартості квитків з 1 квітня на 12%, і ще на 12% – з жовтня.
Крім того, компанія планує і додаткове підвищення тарифів на пасажирські перевезення – на 13-21% – в залежності від категорії поїзда і типу вагона.

Водночас всі ці плани мають бути погоджені Міністерством інфраструктури.

Нагадаємо, вартість на квитки у пасажирських поїздах в Україні з 1 жовтня 2018 року зросла на ті ж 12%.


                         



Коментарі