Економіка України
Подобається

Гройсман зробив гучну заяву про контракт з керівництвом “Нафтогазу”

16/01/2019
Гройсман зробив гучну заяву про контракт з керівництвом “Нафтогазу”

22 березня завершується термін п'ятирічних договорів з менеджментом компанії і умови будуть переглянуті

Кабінет міністрів має намір призупинити контракти з менеджментом НАК "Нафтогаз України", щоб були переглянуті зарплати і премії керівництву компанії. Про це заявив на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

За його словами, буде прийнято рішення щодо призупинення контрактів з 22 березня, після чого уряд звернеться до наглядової ради компанії щодо перегляду умов виплати зарплат і премій керівництву "Нафтогазу".

Він нагадав, що саме 22 березня завершується термін п'ятирічних контрактів з менеджментом компанії, в яких прописані неприйнятні умови з розрахунку зарплат і премій правлінню. Глава уряду проти, щоб в "Нафтогазі" були космічні зарплати і премії.

"Повинна бути ринкова зарплата, а не захмарна, а нагороди повинні залежати від успіхів роботи компанії", – сказав він.

Нагадаємо, після того, як "Нафтогаз" виграв суд у "Газпрому", між співробітниками української компании вирішили розділити близько 40 млн дол. премії. "Загальний обсяг виплат затверджений на рівні 1% від суми виграшу в арбітражі (4,6 млрд доларів), він становитиме 46,3 млн доларів. З цієї суми буде сплачено податок на доходи фізичних осіб та інші збори на суму понад 9 млн доларів", – пояснювали в "Нафтогазі".

Водночас Гройсман вже заявляв, що 90% прибутку "Нафтогазу" повернуть до бюджету. Глава уряду вважає, що гроші повинні бути спрямовані на потреби українських громадян, а не на премії та надмірні зарплати співробітникам компанії.


                         



Коментарі