Економіка України
Подобається

У 2019 в українців перевірять їх доходи

31/12/2018
У 2019 в українців перевірять їх доходи

Зміцнення позицій середнього класу напряму пов’язане зі зниженням адміністративного та фіскального тиску. Однак в Україні простежується інша тенденція – кількість перевірок доходів українців продовжує зростати. Нові перевірки створюють додаткові бар’єри для розвитку малого та середнього бізнесу.

Міністерство фінансів України отримало доступ до банківської таємниці та реєстрів для верифікації пенсій і субсидій. Відповідні зміни до Бюджетного кодексу вступили в силу.

Тепер Міністерство фінансів України має право на безкоштовне отримання інформації, яка містить банківську таємницю, персональні дані, і на доступ до автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів і банківських даних, власником або адміністратором яких є державні органи або органи місцевого самоврядування.

Безперешкодний доступ до персональних даних Мінфіну надали для перевірки обґрунтованості нарахування пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат, що виплачуються за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування.

Нагадаємо, що в останні роки ситуація з державним регулюванням розвитку малого та середнього бізнесу дуже ускладнилася. Додаткові перевірки доходів українців не нададуть необхідних стимулів для розширеного відтворення потенціалу малого підприємництва.


                         



Коментарі