Економіка України
Подобається

“Долар сягне до психологічної позначки”: прогнозований курс на наступний тиждень

16/12/2018
“Долар сягне до психологічної позначки”: прогнозований курс на наступний тиждень

На минулому тижні бізнес і банки кинулися активно купувати валюту.

В цілому ж валютна тиждень на міжбанку завершилася подорожчанням долара на 12 копійок – до 27,90-27,91 гривень  за один долар.

Відзначається збільшення валютного попиту на торгах і невелике скорочення продажів експортерів – до 10%.

«Факторами впливу на курсові тренди сьогоднішнього дня стали: зростання попиту після вчорашнього вечірнього відкату котирувань на тлі стриманого пропозиції, реакція ринку на збереження облікової ставки на рівні 18% – сигналу для інвесторів про незбільшення прибутковості вкладень в гривневі інструменти, посилення курсової волатильності пари долар/євро, як точки прикладання спекулятивної активності», – розповів експерт.

Але подорожчання долара на міжбанку не знайшло відображення в касах.

Що ж стосується прогнозів на наступний тиждень, то фінансисти в понеділок очікують спокійних торгів, але допускають подальше зростання котирувань.

«Швидше за все, в понеділок міжбанк буде відкриватися в рамках 27,88-27,95 гривень за долар. І навряд чи ми побачимо серйозний попит і курсовий рух, адже бізнес не любить з п'ятниці резервувати кошти на покупку долара. Але до кінця тижня котирування цілком можуть підтягнутися до 28,0 гривень за долар», – спрогнозував експерт.


                         



Коментарі