Махінації
Подобається

Значна частина “джерельної” води в Україні насправді розливається з-під крана

11/12/2018
Значна частина “джерельної” води в Україні насправді розливається з-під крана

Велика частина фасованої питної води, яка на сьогодні продається в українських магазинах під виглядом джерельної, насправді наливається з-під крана.
Про це журналістам повідомив екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас:

“Ми повинні розуміти, що в таких об’ємах, в яких сьогодні виготовляється фасована питна вода, виходячи з того, скільки на полицях магазинів і скільки за кордон експортується, вірити в те, що ця вода є джерельною і поставляється зі свердловин, – це безглуздя, тому що в Україні немає стільки діючих свердловин, які б забезпечили такий об’єм фасованої води”, – зазначив фахівець.

За його словами, на сьогодні значна частина фасованої питної води в Україні, яка продається як джерельна, – це звичайна питна вода з-під крана, яка просто пропущена через фільтри. При цьому Свіятослав Протас уточнив, що сьогодні важко оцінити долю “несправжньої” джерельної води на українському ринку – на його думку, її обсяг близький до половини:

Платити за цю воду ту ціну, яка сьогодні є на ринку, не логічно”, – наголосив експерт.

При цьому він додав, що найкращою водою є природна – зі свердловини або з джерела (з кюветів у містах) з мінімальним втручанням і обробкою.


                         



Коментарі