Економіка України
Подобається

Особливості мікрокредитів у порівнянні зі звичайним кредитом

11/12/2018
Особливості мікрокредитів у порівнянні зі звичайним кредитом

Кредит онлайн оформляється мікрофінансовою організацією. Видаються гроші на карту або готівкою через касу у відділенні. Для отримання не потрібно підтверджувати свій дохід, також не потрібні застава і поручителі.

Висновок про надання позики онлайн приймається в автоматичному режимі за допомогою системи оцінки. Спеціальна комп'ютерна програма на базі інформації, якою вона володіє, оцінює, чи варто видавати гроші потенційному позичальникові  чи ні.

Кредитний скоринг позбавляє від людського фактору, і дозволяє бажаючим отримати схвалення вже через чверть години, не приїжджаючи в офіс мікрофінансової організації, а процес укладання угоди відбувається онлайн.

Відмінні риси мікрокредиту від класичного кредитного продукту:

  • видається на короткий термін;
  • сума лімітована декількома тисячами або десятками тисяч гривень;
  • менш вигідні умови по відсотках, ніж в банках;
  • не потрібні застави, поручителі та підтвердження доходу;
  • оперативна видача, найчастіше схвалення за заявкою отримується протягом 15 хвилин;
  • також можна отримати, якщо вже виплачується один кредит.

Якщо раніше ви не користувалися послугами конкретної МФО, то вам знадобиться 15 хвилин, щоб рішення було прийнято. Якщо ж звернення не перше, то часу знадобиться менше. Основний фактор, який впливає на висновок – кредитна історія. Понад 95 відсотків заявок з гарною кредитною історією схвалюють.

У більшості випадків кредити онлайн в Україні оформлюють на картку. Проте є організації, які віддають перевагу готівці. Вибираючи кредитора, поцікавтеся, в якому вигляді він зазвичай видає позики.

Мікрокредити погашати зручно. Потрібно лише вибрати найбільш оптимальний метод погашення та кредит буде погашатися вчасно.

Способи виплати:

  • У касі банківського відділення. Зробити це можна в будь-якому банку на території України. У спеціалізованому бланку напишіть реквізити МФО, ваші ПІБ, ІПН та суму.
  • За допомогою терміналів. Численні апарати дозволяють оперативно перерахувати кошти на ваш кредитний рахунок. Термінали встановлені в магазинах, торгових центрах, вокзалах і так далі.
  • Через мобільні або онлайн-сервіси. Вибравши платіжну систему в Інтернеті або встановити додаток на смартфон, і ви зможете виплачувати кредит цілодобово.
  • На офіційному ресурсі мікрофінансової організації. Вам потрібно просто зайти в персональний кабінет і  занести відомості в спеціальну форму.

                         



Коментарі