Технології
Подобається

“Розумна ковдра”: Apple запатентувала незвичайний продукт

09/12/2018
“Розумна ковдра”: Apple запатентувала незвичайний продукт

Видання Patently Apple виявило досить цікавий патент, отриманий Apple. Судячи з цього документу, компанія розробляє ковдру, напхану різними сенсорами і датчиками.

Розумна ковдра Apple носить кодове ім'я iSheet. У неї вбудований сенсорний екран, на якому відображається пульс, температура і показники дихання людини, що знаходиться під нею. Всього в ковдрі 53 п'єзо-сенсори, що збирають важливі показники здоров'я з різних ділянок тіла.

Отримані дані аналізуються за допомогою системи штучного інтелекту і передаються безпосередньо лікарю або медичному закладу. Apple відзначає в своєму патенті, що описана система сенсорів здоров'я також може використовуватися в подушках, а користувач за своїм бажанням може забороняти збір певної інформації.

Очевидно, що ця технологія призначена для моніторингу здоров'я пацієнтів в лікарнях, але не виключено, що оснащену сенсорами постіль захотіли б придбати люди, які трепетно ​​ставляться до свого самопочуття. З її допомогою вони могли б повідомляти лікарів про аномалії серцевого ритму і дихання, в тому числі тих, що виникають під час сну.

Потрібно мати на увазі, що Apple патентує безліч продуктів, але лише деякі з них випускаються в продаж. Чи буде Apple продавати розумні ковдри і подушки, невідомо.


                         



Коментарі