Економіка України
Подобається

Рада підтримала законопроект про середньострокове бюджетне планування

06/12/2018
Рада підтримала законопроект про середньострокове бюджетне планування

Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроект, який зробить обов'язковим середньострокове бюджетне планування.

 

За проект закону № 8044 проголосували 238 народних депутатів.

 

«Метою розробки проекту закону є створення правової основи для впровадження середньострокового бюджетного планування, подальший розвиток програмно-цільового методу, а також вдосконалення окремих норм Бюджетного кодексу України», – наголошується в пояснювальній записці до документу.

 

Законопроектом  пропонують запровадити складання Бюджетної декларації як документа державного стратегічного планування. Він буде визначати основні принципи бюджетної політики на середньостроковий період (замість Основних напрямів бюджетної політики на плановий рік і Прогнозу Державного бюджету на наступні за плановим два бюджетні періоди, які скасовуються).

 

Мінфін України повинен буде розробляти Бюджетну декларацію з урахуванням документів державного стратегічного планування на 5 і більше років (зокрема, галузевих стратегій та стратегічних планів діяльності головних розпорядників бюджетних коштів).

Бюджетна декларація буде розроблятися на основі макроекономічних прогнозів Міністерства економічного розвитку і торгівлі та враховувати стратегічні пріоритети державної політики.

Як поінформували в прес-службі Мінфіну України, прийнятий законопроект впроваджує вулицю не викинуть.

"Відтепер Україна буде планувати свій бюджет на три роки вперед, що дозволить реалізовувати системні реформи, а також підвищить ступінь відповідальності розпорядників бюджету за ефективність своєї роботи", – наголошується в повідомленні.


                         



Коментарі