Економіка України
Подобається

«Укртатнафта» просить Кабмін обмежити імпорт нафтопродуктів з Росії

14/11/2018
«Укртатнафта» просить Кабмін обмежити імпорт нафтопродуктів з Росії

Глава правління приватної компанії «Укртатнафта» Павло Овчаренко звернувся з листами до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова з проханням розробити і впровадити комплекс заходів з обмеження імпорту нафтопродуктів з Росії, а також збільшити їх імпорт з інших країн і наростити власне виробництво в зв'язку з загрозою дестабілізації економіки країни в разі можливого різкого припинення поставок палива з Росії.

Про це повідомила прес-служба підприємства.

««Укртатнафта» вважає за необхідне негайно розробити та впровадити комплекс заходів з обмеження імпорту нафтопродуктів з Росії, збільшити їх імпорт з інших країн і наростити власне виробництво», – наголошують у повідомленні.

Відзначається, що Росія опосередковано, через поставки з Білорусі, контролює до 80% українського ринку дизпалива, до 75% ринку зрідженого газу та до 50% – бензину.

«Тому можливе припинення поставок загрожує колапсом не тільки на паливному ринку, а й українській економіці, і національної безпеки», – запевняють в "Укрнафті".


                         



Коментарі