Головні Новини
Подобається

Куди поїхати на новорічні канікули: названі ціни на путівки

13/11/2018
Куди поїхати на новорічні канікули: названі ціни на путівки

Популярний Єгипет подорожчав, зате "екзотика" стала дешевше

Настав час ловити знижки на авіарейси і планувати новорічний відпочинок. Як розповів президент Української асоціації туристичних агентств Антон Рудич, порівняно з минулим роком, подорожі до популярного серед українців Єгипту подорожчали на 20-25%.

"Найпопулярнішим напрямком круглий рік є Єгипет – щодо нього ціна підвищилася на 20-25% вже порівняно з минулим роком", – зазначив Рудич і порадив не розраховувати на "гарячі" тури, оскільки ціна на відпочинок в Єгипті може навіть підвищитися в зв'язку з очікуванням відкриття рейсів з РФ.

Також, за словами експерта, популярні взимку і на Новий рік поїздки до ОАЕ, Домінікану, В'єтнаму, Індії, Таїланду. Тури до цих країн стали трохи дешевше, ніж минулого року, оскільки з'явилося кілька чартерних рейсів в цих напрямках.

Ціни на гірськолижних курортах в Європі залишилися на тому ж рівні, що й минулого року, однак цей вид відпочинку досить "специфічний", оскільки залежить від наявності снігу. За словами директора однієї з турфірм Тетяни Сидоришина, екскурсійні тури до Європи теж досить популярні серед українців. Причому через появу лоукостерів туристи відмовляються від автобусних турів.

Екскурсійний тур до ЄС на автобусі в новорічні свята коштує в середньому 200 євро з людини (на 3-4 дні з екскурсіями і проживанням в готелях), а ціна на авіатур з аналогічними умовами досягає 300 євро.

Відпочинок в Єгипті коштуватиме не менше 400 доларів з людини, однак до цієї суми входить ще й харчування. Ціни на відпочинок в екзотичних країнах перевищують 1000 доларів з людини. Водночас відпочити на гірськолижних курортах, зокрема Андорри, на Новий рік можна за 500 євро з людини (тиждень відпочинку).

При цьому директор Центру розвитку туризму Володимир Царук додав, що зараз українці активно бронюють відпочинок на курортах карпатського регіону, незважаючи на те, що цього року проживання в готелях і приватних будинках подорожчало приблизно на 10%, а на новорічні свята – до 15% порівняно з минулим роком. Також багато туристів їдуть на Новий рік до Одеси і Чернігова – через цікаву екскурсійну програму.


                         



Коментарі