Економіка світу
Подобається

В Україну знову їдуть експерти МВФ: стала відома дата

03/11/2018
В Україну знову їдуть експерти МВФ: стала відома дата

Експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ) відвідають Київ у період з 4 по 9 листопада. Про це йдеться в релізі постійного представника Міжнародного валютного фонду в Україні Йости Люнгмана.

"За зверненням влади, команда в складі кількох експертів Міжнародного валютного фонду відвідає Київ в період з 4 по 9 листопада для проведення консультацій по проекту бюджету на 2019 контексті недавньої домовленості на рівні місії фонду", – повідомив він.

Відзначається, що місія МВФ проведе ряд консультацій з держбюджету-2019, ухвалення якого є умовою надання Україні фінансування за новою програмою stand-by.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд і наша держава досягли домовленостей за новою програмою формату stand-by в розмірі 3,9 млрд доларів. Заява МВФ про нову програму надійшла протягом години після рішення Кабміну підвищити ціни на газ в Україні на 23,5% з 1 листопада.

Програма тривалістю 14 місяців замінить затверджену в березні 2015 року програму розширеного фінансування, яка закінчується в березні 2019 року. Угода про 3,9 млрд доларів кредиту затвердять після прийняття держбюджету України на 2019 рік.


                         



Коментарі