Економіка світу
Подобається

Ще одна держава погрожує нашій країні санкціями

03/11/2018
Ще одна держава погрожує нашій країні санкціями

Уряд Узбекистану пропонує ввести обмежувальні заходи проти України у відповідь на порушення закону "Про захист національного товаровиробника від субсидованого імпорту". Про це повідомили в інформагенції Узбекистану.

"На мою думку, ми маємо справу з випадком явного протекціонізму позицій національних виробників з боку української влади. Дані дії ніяк не можуть бути охарактеризовані як ринкові. Вони в корені порушують принципи справедливої конкурентної боротьби. І вже, звичайно, такі дії не можуть бути прийняті як дружній акт по відношенню до Узбекистану", – заявив член парламенту Е. Халбутаєв.

Парламентар додав, що Україна веде нечесну боротьбу на міжнародному автомобільному ринку, у зв’язку з цим депутати висунули пропозицію скоротити кількість ввезених в Узбекистан українських товарів.

"Варто нагадати, що обсяг імпорту з України до Узбекистану більш ніж у три рази перевищує експорт наших товарів у цю країну. Наша країна, незважаючи на свої виробничі можливості, знаходиться в числі країн з великим пайовим обсягом імпорту цукру. Україна, у свою чергу, намагається ввести обмежувальні заходи щодо нашого експорту, несправедливо звинувативши нас у субсидуванні окремих секторів економіки", – зазначив член законодавчої палати Еркін Халбутаєв.

Обмежувальні заходи проти України в Узбекистані вважають гідною відповіддю на недружні дії партнерів по міжнародній торгівлі.

Зокрема, планується посилити контроль над ввезенням в країну лікарських препаратів. Експортувати лікарські засоби в Узбекистан можна буде виключно за наявності чинного міжнародного сертифікату GMP, що безсумнівно підвищить якість продукції.


                         



Коментарі