Економіка України
Подобається

Прем’єр-міністр України заявив про реформу системи перевірок бізнесу

18/10/2018
Прем’єр-міністр України заявив про реформу системи перевірок бізнесу

Володимир Гройсман — прем'єр-міністр України — заявив на інспекційному форумі “Перевірок.net” про те, що сподівається на введення ризикоорієнтованої системи перевірок бізнесу в країні до кінця 2018 року.

"Ми повинні завершити цю реформу до кінця року", – наголосив прем'єр-міністр.

Разом з цим Гройсман попросив всі органи, які створюють перевірки, до кінця поточного року активізуватис, ввести та затвердити критерії ризиків у своїх сферах, щоб одразу розпочати роботу одночасно на єдиному порталі перевірок.

Також відомо, що на форумі представлено онлайн-сервіс "Кабінет з управління ризиками", що дасть можливість підприємцям більш ефективно планувати свою діяльність завдяки можливості онлайн-взаємодії з інспекціями.

На сьогоднійшній день у роботі інтегрованого порталу беруть участь 26 із 33 інспекційних органів. Станом на жовтень у системі зареєстровано близько 250 тисяч планів і 48 тисяч результатів перевірок.

А Хьюг Мінгареллі, голова представництва ЄС в Україні, зазначив, що важливо знайти баланс між дерегуляцією та зменшенням тиску на бізнес, зберігши належний рівень контролю над якістю. З його слів виходить, що ефективність та прозора система перевірок є базовою складовою сприятливого бізнес-клімату.

 


                         



Коментарі