Технології
Подобається

Винахідники з України перемогли на міжнародному конкурсі

17/10/2018
Винахідники з України перемогли на міжнародному конкурсі

Винахідники з України перемогли на міжнародному конкурсі зі своїм винаходом – це біоупаковка FoodBIOPack.

Створювалася та розроблялася інновація вченими у стінах Сумського національного аграрного університету. Зі своєю розробкою екологи і відправилися на конкурс "Startup University World Cup".

Startup University World Cup – це всесвітній конкурс студентських стартапів з головним призом в 25 тисяч євро. Організатор конкурсу – датська некомерційна організація "Venture Cup", яка розшукує і розвиває студентські стартапи протягом останніх 18 років.

Винахід виграв у номінації сталого розвитку. За словами самих учасників конкурсу, у них залишилися тільки позитивні емоції та враження, адже з'явилася можливість відчути себе творцем.

"Це історичний момент. Це новий крок на шляху до екологічно чистого майбутнього. Це нова сторінка в історії. Це те відчуття, коли тебе окриляє і відчуваєш себе творцем. Наша команда FoodBIOPack виграла в номінації "Sustainability Award"", – поділилися першими враженнями розробники.

Примітно те, що ці пакети можна використовувати для зберігання харчових продуктів. Це екологічно чиста розробка має вирішити проблему з пластиком. Зазначимо, що пластик – це хімічна сполука, на розкладання якої потрібні тисячоліття.

Ці біоупаковки безпечні для людей і навколишнього середовища, до чого прагнуть вчені.

Дуже важливо, що використовувати такі упаковки можна неодноразово.


                         



Коментарі