Економіка світу
Подобається

США ввели санкції проти Ірану

17/10/2018
США ввели санкції проти Ірану

 

У адміністрації президента США Дональда Трампа повідомили про введення нових санкцій щодо Ірану. Обмеження зачеплять низку компаній та банків, що виступають за підтримку воєнізованого підрозділу ісламської революційної гвардії – Басидж.

До списку також потрапили кілька інвестиційних компаній, а також компанії, пов'язані з видобутком цинку, сталеливарна компанія та декілька банків. Усі організації зареєстровані в Ірані.

Мінфін США заявляє, що санкції вставляються лише через те, що компанії надають фінансову допомогу ополченню Басидж, що підкоряється Корпусу вартових ісламської революції.

"Ця велика мережа (компаній – ІФ) надає фінансову інфраструктуру силам Басидж для вербування, навчання і інструктажу дітей, яких примушують до бойових дій, що проводяться за наказом КВІР", – заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Вказані мережі компаній, вартістю в мільярди доларів, включають в себе і компанії-оболонки, які приховують, що ці автомобільні, гірничі, металургійні компанії належать ополченню. Мережа працює на Близькому Сході та у Європі, шукаючи фінансування для своєї діяльності.


                         



Коментарі