Головні Новини
Подобається

Субсидії: кому нададуть, а кого позбавлять допомоги

16/10/2018
Субсидії: кому нададуть, а кого позбавлять допомоги

 

Зовсім скоро в Україні розпочнеться опалювальний сезон і почнуть діяти нові правила отримання субсидій на квартплату від держави. Урядовці запевняють, що нова система набагато справедливіша, ніж минула.

Допомогу на сплачування комунальних послуг не будуть надавати тим, у кого є будинок площею понад двісті квадратних метрів чи квартиру — понад сто двадцять квадратів. Субсидії також не отримають родини, у яких є автомобіль, придбаний менше, ніж п'ять років тому.

Державну допомогу не зможуть отримати також безробітні українці, які не знаходяться на обліку центру зайнятості. Тим працівникам, що знаходяться понад два місяці за кордоном, теж не передбачається субсидія, якщо вони не відзвітують, скільки заробили, і не подали нову заяву на отримання допомоги.

Обмеження зачепить і тих, хто здає квартиру або будинок в оренду і тих, хто працює неофіційно — вони мають повідомити державу про свій заробіток.

Загалом без субсидії залишаться понад 10% українців, які отримували до цього нововведення.

З першого січня наступного року система виплачування субсидії знову зміниться – українці, яким держава допомагатиме оплачувати комунальні послуги, отримуватимуть гроші на руки і сплачуватимуть рахунки самостійно, а зекономлені кошти — залишатимуть собі.


                         



Коментарі