Головні Новини
Подобається

Українським держслужбовцям ”заморозять” зарплатню в 2019 році: названі причини

15/09/2018
Українським держслужбовцям ”заморозять” зарплатню в 2019 році: названі причини

У новому проекті державного бюджету України на 2019 рік передбачено "заморожування" заробітної плати держслужбовцям, які працюють в міністерствах і відомствах. Це означає, що їм не будуть її підвищувати.

Про це представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко заявила в ефірі одного з українських телеканалів. За її словами, всім хто працює в бюджетній сфері, але не на державній службі – піднімуть заробітну плату.

"(У 2019 – ред.) Буде "заморожена" заробітна плата держслужбовцям – це не лікарі чи медики, це тільки ті, які працюють в міністерствах і відомствах. Чиновникам заробітна плата буде заморожена. Буде піднята мінімальна заробітна плата – відповідно буде піднята зарплата нашим медикам і вчителям. Тобто всім, хто працює в бюджетній сфері, але не на державній службі", – повідомила Луценко

Як повідомлялось раніше, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що не може обіцяти підвищення зарплат для освітян в 2019 році, оскільки Україні доведеться виплачувати борги за запозиченнями.


                         



Коментарі