Економіка України
Подобається

Євровалюта в обмінниках взяла нову висоту – 33 гривні, проте є гарні новини

14/09/2018
Євровалюта в обмінниках взяла нову висоту – 33 гривні, проте є гарні новини

Валюта на міжбанку сьогодні дешевшала. Долар у купівлі знизився на шість копійок (28,07 грн/$), у продажу – на п"ять копійок (28,11 грн/$), євро – на п"ятнадцять (32,75 грн/євро) і тринадцять копійок (32,79 грн/євро) відповідно.
Зниженню "зеленого" на валютних торгах сприяло кілька факторів. По-перше, долар подешевшав на світових ринках до корзини світових валют на фоні даних про нижчу, аніж очікувалося, інфляцію в США у серпні. Індекс долара, що відслідковує динаміку курсу відносно 16 основних світових валют, зменшився на 0,04%.

По-друге, представники України та Європейського Союзу сьогодні підписали кредитну угоду щодо надання ЄС 1 мільярда євро макрофінансової допомоги нашій країні.
По-третє, на форумі YES, що відбувається у Києві, голова Нацбанку Яків Смолій повідомив: українська влада очікує позитивного рішення про продовження співпраці з МВФ та отримання чергового траншу. Місія МВФ працюватиме в столиці до 19 вересня. Очевидно, що до кінця місяця рада директорів Фонду оголосить свій остаточний вердикт щодо позики.

Натомість на готівковому ринку бачимо зростання і долара, і євро. Таким чином обмінники реагують на вчорашнє підвищення котирувань на міжбанку. У купівлі/продажу долар зріс на п"ять копійок (28/28,25 грн/$), євро – на двадцять копійок у купівлі (32,50 грн/євро) та на 24 копійки у продажу (33,05 грн/євро).
На вихідні валюта в обміниках мала би трохи "просісти".


                         



Коментарі