Економіка України
Подобається

В Україні спишуть із загального 30-40% локомотивів із загального парку

12/09/2018
В Україні спишуть із загального 30-40% локомотивів із загального парку

В "Укрзалізниці" розповіли, що буде зі старими тепловозами і електровозами

"Укрзалізниця" (УЗ) планує списати від 30% до 40% парку локомотивів через їх непридатність. Про це повідомив в.о. голови правління УЗ Євген Кравцов.

"На сьогодні із загального парку 30-40% локомотивів – це і тепловози, і електровози, і маневрові тепловози – не підлягають відновленню. Тому, відповідно до встановлених процедур, після огляду ми проводитимемо їх списання та реалізацію", – заявив Кравцов.

За його словами, порядок списання зараз проходить випробування на вагонах, що не підлягають відновленню. Зокрема, передбачено проведення незалежної оцінки об'єктів і реалізацію через електронну систему продажу ProZorro.

Нагадаємо, 11 вересня Україна отримала перший локомотив General Electric. Вже відбулося перевантаження локомотива TE33AC на платформу. За словами Кравцова, далі відбудеться процедура розмитнення.

У лютому Україна і американська General Electric підписали угоду на мільярд доларів. General Electric Transportation поставить "Укрзалізниці" до 200 локомотивів і модернізує 75 локомотивів залізничного відомства. Весь проект обійдеться "Укрзалізниці" в 1 млрд доларів і розрахований на 15 років.

За словами виконуючого обов'язки голови УЗ Євгена Кравцова, партія локомотивів, яку готує американська компанія, буде найбільшою в історії України. Він висловив упевненість, що вже найближчими роками "Укрзалізниця" зможе оновити весь тяговий рухомий склад.


                         



Коментарі