Головні Новини
Подобається

“Кожні півроку”: українцям по-новому розкриватимуть дані про державні банки

03/09/2018
“Кожні півроку”: українцям по-новому розкриватимуть дані про державні банки

Відомості публікуватимуться окремо про кожну фінустанову

Міністерство фінансів України розробило формат регулярних звітів про діяльність державних банків.

Як повідомила прес-служба відомства, про кожного з держбанків будуть публікуватися:

основні відомості: акціонери, керівництво, організаційна структура, кількість клієнтів;

показники діяльності: обсяги активних і пасивних операцій, розміри кредитних і депозитних портфелів, фінансові результати, інформація про звернення до POS-термінальної мережі, суми платежів населення;

агреговані дані про діяльність держбанків з точки зору їх організаційної структури та місця в банківській системі України.

"Окремим звітом кожні півроку висвітлюватимуться результати роботи держбанків з проблемними активами (NPL)", – додали в Мінфіні.

Як відомо, в Україні працює чотири державні банки – ПриватБанк, Укргазбанк, Укрексімбанк і Ощадбанк. Їхня сукупна частка в банківській системі країни перевищує 50%, що вважається серйозним фактором ризику.

Тому Міністерство фінансів націлене на скорочення до кінця 2022 року частки ринку держбанків у сукупних активах банківської системи до 24% з 55% – такий план закріплений в оновленій стратегії реформування державного банківського сектора.

Плани міністерства фінансів передбачають, що скорочення частки держбанків в банківському секторі України буде досягнуто за рахунок п держави з капіталу Укргазбанку і ПриватБанку до кінця 2022 року.

 


                         



Коментарі