Головні Новини
Подобається

Вже з 1 вересня в Україні відключать трансляцію аналогового телебачення

01/09/2018
Вже з 1 вересня в Україні відключать трансляцію аналогового телебачення

Список каналів, які продовжать трансляцію аналогового сигналу, повинна затвердити Нацрада з питань телебачення і радіомовлення

З 1 вересня в Україні сигнал аналогового телебачення повинні відключити майже в усіх областях – країна масово переходить на цифровий сигнал телемовлення. Сайт "Сегодня" писав про те, як українці виграють від переходу на цифрове телемовлення. Фахівці відзначають, що технічно аналогове телебачення застаріло – якщо його відключити, то можна буде розвивати швидкісний інтернет в Україні.

Глава Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявляв, що перехід на новий вид сигналу відбудеться швидко й безболісно, адже майже усі будинки вже підключені до супутникового чи кабельного телебачення.

Однак Кабінет міністрів продовжив мовлення аналогового телебачення до 1 травня 2019 року, зробивши низку вийнятків:

на територіях, що межують з Росією;
в зоні проведення ООС, в Криму;
для Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ);
для місцевих телекомпаній, які не мають ліцензій на цифрове мовлення за списком Нацради з питань телебачення і радіомовлення.
Проте 31 серпня Сарненський районний суд Сумської області ухвалив рішення заборонити відключення аналогового сигналу телемовлення з 1 вересня – всупереч постанові Кабміну та рішенню Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Розгляд справи по суті призначено на 13 вересня, а до винесення рішення по суті суд заборонив Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення "здійснювати усі та будь-які дії, пов'язані з припиненням використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення".

Генеральний директор Концерну РРТ Петро Семерей повідомив, що рішення суду Концерн буде виконувати. Водночас, заступник голови Нацради Уляна Фещук заявила наступне

"До Національної ради таке рішення покищо не надходило. У відкритих судових реєстрах інформація про винесення такої постанови за станом на вечер 31 серпня відсутня. Згідно з чинним законодавством, зокрема Постановою КМУ про припинення використання аналогової технології телевізійного мовлення, Національною радою вже були ухвалені відповідні рішення".

 


                         



Коментарі