Головні Новини
Подобається

Доведеться “закривати дірки”: Експерт озвучив вартість долара під кінець року

31/08/2018
Доведеться “закривати дірки”: Експерт озвучив вартість долара під кінець року

Вартість долара під кінець поточного року дійде до 30 гривень. Таку думку висловив глава Комітету економістів України Андрій Новак на прес-конференції.

"До кінця року, на жаль, нам потрібно очікувати курс мінімум 30 гривень за долар. Але апетит приходить під час їжі, і, можливо, уряд разом з Нацбанком захочуть перевиконати цей план з девальвації гривні", – зазначив експерт.

За його словами, курс долара, закладений у бюджеті на 2018 році, перебуває на рівні 27 гривень за долар, а на кінець року цей показник повинен скласти 30,1 грн за долар, тому очікувати зниження курсу восени не варто. При цьому він додав, що така девальвація була запланована урядом ще рік тому, тому не могла не відбутися.

На думку А. Новака, нинішнє керівництво Нацбанку і уряду не в змозі вирішувати економічні проблеми держави, а здатні "закривати дірки" лише за допомогою девальвації. Тому, на його думку, вирішення економічних проблем в Україні лежить не в економічній площині, а в політичній.

Нагадаємо, уряд буде утримувати курс валюти в Україні в коридорі 27,5 – 28,5 грн за долар. Таку думку висловив економічний експерт Ігор Гарбарук на прес-конференції.


                         



Коментарі