Головні Новини
Подобається

Кабмін “взявся” за народних цілителів: схвалено новий законопроект

29/08/2018
Кабмін “взявся” за народних цілителів: схвалено новий законопроект

Кабінет Міністрів України попередньо схвалив законопроект, яким скасують видачу дозволів на заняття народною медициною.

Відповідне рішення було ухвалене у середу, 29 серпня на засіданні уряду.

Законопроект підготували у Міністерстві охорони здоров'я на початку січня 2018 року. За словами виконувачки обов'язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, МОЗ не може надавати дозвільні документи на методи, безпечність та ефективність яких неможливо гарантувати.

У законопроекті також сказано, що регламентація роботи цілителів не входить до компетенції Міністерства охорони здоров'я України, оскільки практика народної медицини не відповідає сучасним медичним науковим знанням.

Раніше повідомлялося про те, що Міністерство охорони здоров’я України розробило проект закону що обмежує рекламу лікарських засобів. Зокрема МОЗ пропонує заборонити рекламу "цілительства та нетрадиційної медицини".

Виконувач обов’язків міністра України з охорони здоров’я Уляна Супрун написала про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

У способі та подачі реклами лікарських засобів Україна дуже відстає від країн Заходу, де є чіткі правила та норми, які дозволяють розповсюджувати рекламу ліків, – написала Супрун.
 


                         



Коментарі