Економіка України
Подобається

Відомий український банкір назвав реальну загрозу для економіки країни

25/08/2018
Відомий український банкір назвав реальну загрозу для економіки країни

Сучасна українська економіка розвивається, є самостійною і досить відкритою. Але через недореформованість вона стає низькоконкурентною та страждає від зовнішніх ризиків.

Про це розповів глава ради незалежної асоціації банків України Роман Шпек. За його словами, Україна намагається домогтися макроекономічної стабільності ще з 1994 року.

“Ми циклічно проводимо цю роботу. У світі її роблять раз в епоху. Зробили, досягли стабільності і далі почали структурні реформи. А ми досягли макроекономічної стабільності і – де через невміння, де через високу хвилю популізму – ми припиняємо”, – пояснив Шпек.

Він вважає, що це призводить до втрати переваг макроекономічної стабільності через внутрішні і зовнішні фактори, кон’юнктури на світових ринках по нашій експортній продукції, і цінам на неї.

“І ми знову починаємо боротьбу за макроекономічну стабільність”, – уточнив банкір.

Відсутність цієї стабільності криється в неякісній бюджетній, фіскальній політиці, надмірному втручанні держави в ведення бізнесу, відсутності рівних умов для роботи різних підприємств різної форми власності – перерахував основні чинники Шпек.

“Недореформованість нашої економіки є серйозною загрозою”, – резюмував він.


                         



Коментарі